A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

З 12 по 16 квітня 2021 р. у ЗЗСО «Кузьмівська гімназія» проходив Тиждень фізики. Для проведення тижня були задіяні учні 5-9 класів, які були організаторами і учасниками різних заходів.

Дата: 18.04.2021 20:41
Кількість переглядів: 1365

12 квітня 2021 року все людство відзначає Всесвітній день авіації та космонавтики. Це свято встановлено на честь першого польоту в космос людини, тим самим воно підкреслює нестримну жагу людства до пізнання нових знань. Саме цього дня виповнюється 60 років від дня, коли Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» здійснив перший в історії людства політ навколо орбіти Землі. Політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу.

Саме з  12  по 16 квітня  2021 р. у ЗЗСО «Кузьмівська гімназія» проходив Тиждень фізики. Для проведення тижня були задіяні учні 5-9 класів, які були організаторами і учасниками різних заходів. Метою тижня було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з фізики, стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість. Такі змагання виховують в учнів толерантне ставлення один до одного, вміння працювати в команді, вміння демонструвати багатство і красу світу точних наук.  

  Тиждень розпочався загальношкільною лінійкою, на якій. учні гімназії були ознайомлені з планом проведення заходів предметного тижня.

№ п/п

Назва заходу

Дата

Класи

1

Оголошення тижня фізики в школі

12.04

 

2

Конкурс малюнків «Фізика навколо нас».

Протягом тижня

5 - 9

3

Конкурс презентацій «Видатні фізики».

Протягом тижня

8 - 9

4

Інформаційно-виховна година «Україна- космічна держава»

13.04

5-9

5

Цікава фізика» (запитання і відповіді? вікторина).

14.04
 

8-9

6

Майстер- клас «Фізичні фокуси - наука чи обман»

15.04

5-9

7

Перегляд відеофільмів з фізики та астрономії.

Протягом дня на перервах

7 - 9

8

Оголошення переможців конкурсів

16.04

 

 


Учитель фізики Вєтрова Т.С. розповіла про шлях підкорення космосу українцями, починаючи легендарного  польоту Юрія Гагаріна у 1961 році. Розповідь супроводжувалась слайд – презентацією «Підкорення космосу українцями», відео – презентацією « Видатні сини України».

Фото без опису

  Українська космонавтика – не лише історії успіху. Україна є однією із найбільш могутніх космічних держав у світі. Учні 9 класу підготували повідомлення про розвиток сучасної космічної галузі в Україні. В ігровій формі була проведена вікторина «Цікава фізика», під час якої учні розгадували фізичні загадки, ребуси.

  Найцікавішим заходом став майстер–клас «Фізичні фокуси - наука чи обман» (15.04), який підготували учні 7 класу.     Фото

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь