A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

На Рівненщині в умовах воєнного стану започаткували підприємницьку діяльність майже тисяча платників податків

Дата: 16.06.2022 22:22
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

За січень-травень поточного року на Рівненщині започаткували власну справу 2135 платників податків, з яких 310  суб'єктів господарювання - юридичних осіб та 1825 -  фізичних осіб-підприємців. Зокрема, у березні - травні розпочали бізнес  965 нових підприємств та ФОП.

Усього станом на 01.06.2022 у податковій службі області на обліку перебуває 65319 платників, зокрема, 25993 юридичних осіб та 39326 фізичних осіб-підприємців.

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу, що податкові онлайн послуги для представників бізнесу і громадян доступні в Електронному кабінеті платника: https://cabinet.tax.gov.ua. Крім того, корисні сервіси та можливості для суб'єктів господарювання пропонує портал Дія.Бізнес: https://business.diia.gov.ua.

Також платники податків можуть приєднатися до чатів ДПС:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

- з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (скорочено ЗІР)

https://zir.tax.gov.ua/, або його мобільної версії.

В податковій службі  наголошують, що налагодження роботи національного бізнесу є запорукою того, що державний бюджет буде стабільно наповнюватися, тож активізація бізнес-діяльності - ключовий фактор посилення економічної стійкості держави, а отже, і її здатності ефективно протистояти агресору.

Головне управління ДПС у Рівненській області рекомендує підприємцям щомісячно сплачувати єдиний внесок

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Так, п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 встановлено, що тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе.

Втім, платники єдиного внеску мають врахувати, що відповідні місяці до страхового стажу не враховуватимуться. Адже до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску має бути не меншим за встановлений законом мінімальний (з 1 січня 2022 року – 1430 гривень).

Головне управління ДПС у Рівненській області рекомендує підприємцям щомісячно сплачувати єдиний внесок, що забезпечить наповнення бюджету та своєчасне здійснення пенсійних і соціальних виплат в умовах воєнного стану.

 

Суб’єкти господарювання та громадяни можуть отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі online

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують суб’єктів господарювання та громадян, що отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі online, викласти усні звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та залишити інформацію на сервіс «Пульс» і відповідно до Законів України «Про запобігання корупції» та «Про очищення влади» можна зателефонувавши до Контакт-центру ДПС за номером телефону: 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку).

Суб’єкти господарювання та громадяни також мають можливість скористатися Базою знань – автоматизованою базою уніфікованих відповідей на запитання фізичних та юридичних осіб. Її розміщено на вебпорталі ДПС у розділі «Запитання-відповіді з Бази знань» Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР). https://zir.tax.gov.ua/main/bz/search/?src=ques

Відвідувачі порталу можуть у будь-який зручний час самостійно знайти відповіді на питання, які їх цікавлять. База знань постійно оновлюється та підтримується в актуальному стані.

Нагадуємо, що приєднатися до чатів ДПС можна:

- з вебпорталу Державної податкової служби України, розділ «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь