A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Понад 455 млн гривень єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів представники малого бізнесу Рівненщини

Дата: 08.07.2022 16:24
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

Як повідомила заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, за шість місяців поточного року малий бізнес Рівненщини сплатив до бюджетів територіальних громад   455,3 млн грн єдиного податку. Приріст до аналогічного періоду минулого року склав 65,6 млн грн, або плюс 16,8 відсотків.

Значна частина сплаченого єдиного податку, а це 362,9 млн грн  – внесок фізичних осіб, які обрали спрощену систему оподаткування.

Юрособи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили впродовж січня - червня цього року 64,7 млн гривень, а сільськогосподарські товаровиробники (четверта група спрощенців) - 27,7 млн грн єдиного податку.

У податковій службі нагадують, що єдиний податок зараховується до місцевого бюджету. А це означає, що кожен платник долучається до спроможності громад самостійно фінансувати видатки для вирішення соціально-економічних питань розвитку.

Своєчасна сплата податків - це не лише внесок в економіку України, а й підтримка нашої армії. Тож, податкова служба Рівненщини просить усіх платників, котрі провадять діяльність, своєчасно перераховувати передбачені законом податки до бюджетів усіх рівнів. 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Електронні сервіси ДПС України – на допомогу платникам податків

 

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що використання електронних сервісів податкової служби дозволяє платникам оперативно отримувати послуги в електронному вигляді, заощаджує їх час, скорочує до мінімуму контакти з органами ДПС.

Сьогодні платники податків мають можливість отримати інформаційно-довідкові послуги в режимі оn–line та надати усні звернення громадян, зателефонувавши до Контакт-центру за номером телефону 0 800 501 007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів, з мобільних телефонів - за тарифами операторів мобільного зв’язку)

Інформаційно-довідковий департамент ДПС  пропонує отримувати безкоштовно інформацію про зміни в законодавстві, контроль за додержанням якого покладено на Державну податкову службу України. Для цього необхідно направити додатково електронний лист на електронну адресу idd@tax.gov.ua з атрибутами: в полі «ТЕМА» зазначити 6011.

Не витрачаючи часу на відвідування податкової інспекції, громадянин, маючи електронний ключ цифрового підпису, може отримати довідку про свої доходи в режимі он-лайн, юридична або фізична особа-підприємець завдяки електронним сервісам має змогу отримати довідку про відсутність заборгованості, а також низку різноманітних витягів.

Чимало корисної інформації платники податків можуть отримати з тематичних банерів «Програмні РРО» (http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), «Одноразове добровільне декларування (https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya ), «Особам-нерезидентам - постачальникам електронних послуг» (https://tax.gov.ua/baneryi/nerezidentam-postachalnikam-elektronnih-poslug/ ), «Деклараційна кампанія 2022» (http://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/ ) .

Тож, на сьогодні усі впроваджені електронні сервіси дозволяють платнику вести бізнес у межах правового поля, не відвідуючи податкові інспекції.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

 

Триває кампанія декларування доходів громадян

 

 В ГУ ДПС у Рівненській області нагадують жителям Рівненщини, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого 2021 року. Податковим кодексом України визначено категорії громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи.

Так, обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (наприклад від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам та інші);

- доходи у вигляді спадщини  та подарунків;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи та деякі інші, в передбачених Кодексом випадках.

Податковим кодексом було встановлено граничний термін подання такої  декларації за звітний 2021 рік – 30 квітня поточного 2022 року. Разом з тим, платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX«Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» за умови подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року (абзац третій п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).
Платники податків у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов’язків, передбачених ПКУ, за умови виконання ними таких податкових обов’язків, щодо подання звітності, сплати податків і зборів, протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платників податків (абзац четвертий п.п. 69.1 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).
Водночас, громадяни мають право задекларувати податкову знижку,  шляхом подання декларації до 31 грудня.  Аби скористатися правом на податкову знижку, необхідно зібрати всі підтверджуючі документи, які пов’язані з понесеними у звітному році витратами, та надати їх копії. Зокрема, якщо ви хочете отримати знижку за понесеними витратами на навчання, то необхідно підготувати платіжні та розрахункові документи (квитанції), договори з навчальним закладом, довідку про отриману у звітному році заробітну плату та паспорт, реєстраційний номер облікової картки та документи, що підтверджують ступінь споріднення ( це може бути паспорт, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб).

Оригінали документів органу державної податкової служби надавати не потрібно, але їх необхідно зберігати протягом строку давності (тобто впродовж 1095 днів).

Можна обрати зручний для себе спосіб подачі декларації:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Наразі  оптимальним варіантом є  направлення декларації засобами електронного зв’язку. Для цього можна скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі ваших облікових даних, відомостей щодо нарахованих та виплачених доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого або рухомого майна.

У разі виникнення питань щодо декларування доходів, можна звертатись до Центрів обслуговування, де фахівці ГУ ДПС у Рівненській області нададуть вичерпні консультації.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX

 

Щодо застосування РРО/ПРРО при реалізації технічно-складних побутових товарів на території села чи селища

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що не застосовують реєстратори розрахункових операцій  та/або програмні РРО, а застосовують розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій при реалізації технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів на території села, селища, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів).

Водночас РРО та/або ПРРО застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:

- така роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

- такими фізичними особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет;

- сільськими, селищними, міськими радами прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села, селища РРО та/або ПРРО.

Разом з тим, у разі перевищення вказаного граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій фізичні особи – підприємці зобов’язані в місячний термін з дати перевищення зареєструвати та проводити розрахунки з застосовуванням РРО та/або ПРРО.

Крім того, такі суб’єкти господарювання зобов’язані вести облік товарних запасів з відображенням інформації про їх надходження та вибуття.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь