A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Сергій Анатолійович Гаврилюк був учасником семінару, який підготувала команда КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР у Рівненський Обласний Краєзнавчий Музей представила для громад Рівненщини елемент нематеріальної культурної спадщини

Дата: 09.03.2023 18:47
Кількість переглядів: 215

17 лютого 2023 року директор КЗ "Степанський Будинок дітей та молоді" Степанської селищної ради - Сергій Анатолійович Гаврилюк був учасником семінару, який підготувала команда КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР у Рівненський Обласний Краєзнавчий Музей представила для громад Рівненщини елемент нематеріальної культурної спадщини "Бортництво".

Керівник Етно-культурного центру Рівненського ПДМ Віктор Ковальчук розповів про важливість і методи збереження культурної спадщини, зокрема пісенної, а молодіжний фольклорний гурт "Веснянка" заспівав декілька пісень, пов'язаних з промислом бджільництва.

Директорка Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко розповіла про експозицію музею, присвячену бортництву, та презентувала пізнавальне відео про "Бортництво Київщини".

Про практику використання бортей, інструмент та техніки роботи з бджолами розповіла Тетяна Старинська із села Князівка Березнівської територіальної громади, сім'я котрої з давніх часів, окрім традиційного пасічництва, практикує стародавні методи збору меду. А ще Тетяна для учасників семінару провела майстер-клас із виготовлення свічок з воску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь