Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Бюджети громад Рівненщини отримали 318 мільйонів гривень земельного податку та орендної плати

Дата: 10.07.2023 10:38
Кількість переглядів: 74

Фото без опису

За шість місяців поточного року надходження плати за землю до місцевих бюджетів регіону склали 318 мільйонів гривень. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, ріст надходжень земельного податку склав 38,4% до відповідного періоду минулого року.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 272,2 млн гривень земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. Фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад сплативши за землю 45,8 млн  гривень.

Нагадаємо, що плата за землю - це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, який у повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Детальна інформація про справляння плати за землю для фізичних та юридичних осіб розміщена у розділі "Онлайн-навчання" вебпорталу податкової служби: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/plata-za-zemlyu/.

 

Цифрові послуги - простота та комфортність   процедур з оподаткування

 

У Головному управління ДПС у Рівненській області звертають увагу платників податків, що завдяки ефективній співпраці ДПС та Мінцифри громадяни мають змогу користуватися на Порталі «Дія» такими цифровими послугами як  єМалятко, ID14, цифровий податковий номер, шеринг документів, довідка про доходи.

Також на Порталі «Дія» у розділі «Мої податки» доступні такі сервіси податкової для фізичних осіб, як отримання інформації про свої податкові дані, стан розрахунків з бюджетом, дані про банківські рахунки, а також можливість сплати податків та подання декларацій для ФОП-спрощенців.

Також звертаємо увагу на унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній - «Дія.City», який поширюється на всю територію України та створює для технологічного бізнесу особливі умови, що враховують специфіку внутрішнього ринку та конкуренцію з іншими країнами.

Складові «Дія.City»: сприятлива податкова система – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання.

Тож пропонуємо використовувати можливості, які  надає цифровізація, та оцінити простоту і комфортність таких послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь