A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 672 мільйони гривень військового збору

Дата: 07.12.2023 09:11
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

З початку року платники податків Рівненщини спрямували до державного бюджету 672  млн грн військового збору.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, надходження за 11 місяців поточного року збільшились порівняно з аналогічним періодом 2022 року на 70,3 млн грн, або на 12 відсотків.

Лише у листопаді платники області сплатили 64,9 млн грн цього збору.

Такі показники надходження військового збору – результат відповідальної позиції як працедавців краю, так і громадян, які самостійно декларують свої доходи та сплачують податки, – зазначають у податковій службі області. 

Нагадаємо, що військовий збір, який спрямовують на підтримання обороноздатності української армії, запроваджено із  серпня 2014 року. Він справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб (заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо), за ставкою 1,5 відсотка.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Тож кожен платник, хто чесно працює, отримує легальні доходи та сплачує військовий збір, фінансово підтримує ЗСУ і цим вносить посильний вклад у нашу Перемогу над загарбниками.

 

 Запитували – відповідаємо: чи потрібно роздруковувати Z-звіти на резервному РРО, якщо він не використовувався?

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до ст. 5 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР ”Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”, на період виходу з ладу реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій та розрахункової книжки або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО. Тобто, резервний РРО використовується виключно в період виходу з ладу основного РРО або у разі вичерпання строку служби РРО.

Таким чином, якщо резервний РРО протягом робочого дня не використовувався, то щоденне роздрукування Z-звіту чинним законодавством не передбачено.

 

Чи нараховується та сплачується податок на нерухоме майно за знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості?

Тимчасово, на період дії воєнного стану на території України по 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан, положення ст. 266 «Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) застосовуються з урахуванням особливостей визначених п.п. 69.22 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, п. 2 якого передбачено, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не нараховується та не сплачується за знищені внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України, об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості:

              за 2021 рік та наступні податкові (звітні) періоди – за об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності фізичних осіб, дані про знищення яких внесені до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України (далі – Реєстр майна);
              за 2022 рік та наступні податкові (звітні) періоди – за об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості, у тому числі їх частки, які перебувають у власності юридичних осіб, дані про знищення яких внесені до Реєстру майна.
Підставою для обчислення податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, у тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних та/або юридичних осіб, що були пошкоджені або знищені, є відомості, визначені ст. 266 ПКУ, дані Реєстру майна, та дані Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, визначеного у встановленому Кабінетом Міністрів України порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь