A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Військовослужбовець – професія для сильних духом

Дата: 10.12.2023 11:56
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Загроза державній цілісності та суверенітету країни стали причиною того, що багато українців переглянули своє ставлення до захисників Вітчизни. Ситуація на Сході показала всю необхідність створення професійної армії. Адже навіть у часи зовнішньополітичної стабільності боєздатна армія є стримуючим фактором для наростання воєнної агресії. І зараз професія військовослужбовця стає все більш популярною.

Бути військовослужбовцем непросто. Добре, якщо в світі панує мир, але якщо виникає будь-який конфлікт, військовій людині доводиться брати в руки зброю, і не  кожен психологічно готовий до цього. Цим відважним людям завжди були притаманні такі риси, як дисциплінованість, відданість, вірність своєму обов’язку й присязі, а також патріотизм. Вони повинні бути готовими в будь-який момент стати на захист свого народу та країни. Військовослужбовцям часто доводиться ризикувати своїм здоров’ям, а іноді й життям.

Професія військового підійде не кожному, а лише дуже дисциплінованим, фізично й психічно витривалим. Серед професійно-важливих якостей слід відзначити також здатність швидко організовувати себе та інших; високий рівень розвитку волі;  здатність аналізувати факти;  розвинене мислення;  здатність швидко приймати рішення;  швидкість реакцій;  здатність до вольової саморегуляції; висока психічна та емоційна стійкість;  здатність зосереджувати увагу на необхідному об’єкті потрібну кількість часу тощо.

Особисті риси, схильності й здібності в повній мірі також повинні відповідати обраній професійній діяльності. Така людина повинна бути доброю і чесною, справедливою і сильною духом. Важливі такі якості, як  порядність та моральність;  патріотизм;  організованість;  спостережливість;  рішучість;  вимогливість до себе та інших;  гарна інтуїція, вміння розбиратися в людях;   вміння швидко орієнтуватися в ситуації;  витриманість.

Якості, які перешкоджають ефективній професійній діяльності за даною професією: нездатність аналізувати факти, здійснювати адекватні умовисновки; нерішучість; відсутність почуття обов’язку; неорганізованість; імпульсивність; недисциплінованість; слабка воля.

Життя військового повне стресів та емоційних потрясінь. Адже ситуації, в яких вони опиняються, бувають різними. Але обрати такий фах — значить мужньо терпіти різні проблеми, життєві негаразди.

Справжній військовий — це людина, яка має честь. Не тільки гідність, а саме честь. Це те, що змушує її виконувати обов’язки, зразково поводитися і гордо нести звання захисника своєї країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь