Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

За перший тиждень 2024 року платники Рівненщини зареєстрували 157 РРО

Дата: 10.01.2024 12:26
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Станом на 08.01.2024 року  суб’єкти господарювання Рівненщини  зареєстрували в Головному управлінні ДПС у Рівненській області 19090 реєстраторів розрахункових операцій, з яких переважна більшість - 12443 – це програмні РРО.  

Зокрема, за перший тиждень поточного року в податковій службі області вже зареєстровано 157 РРО, у тому числі 109 - ПРРО.  

Нагадаємо, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

При цьому застосування РРО/ПРРО є обов’язковим при проведенні розрахунків у готівковій формі та/або з використанням електронних платіжних засобів за продані товари, у тому числі через Інтернет-платформи.

Звертаємо увагу, що виконання вимог законодавства, напряму чи опосередковано пов’язаного із поповненням державної скарбниці, є обов’язком кожного платника податків.

Крім того, видача чеків РРО/ПРРО є забезпечення можливості покупцям товарів захистити свої права як споживачів.

Сподіваємось на високий рівень правової свідомості суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання обов’язків платниками податків.

 

Про терміни подання громадянами податкової декларації про майновий стан і доходи та сплату задекларованої суми податкових зобов’язань

 

       Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу громадян, що відповідно до п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.
         Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній Декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 розд. IV ПКУ).
        Згідно з п. 179.7 ст. 179 ПКУ фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій Декларації.

 

Запитували-відповідаємо: як зробити оновлення версії ПРРО?

 

Перед оновленням програмного забезпечення «ПРРО Каса» з версією нижче ніж 1.0.2.2619 необхідно створити резервну копію. Механізм резервного копіювання описано в розд. «Резервне копіювання» інструкції «Програмне забезпечення реєстрації фіскальних чеків «ПРРО Каса» Керівництво користувача», яка знаходиться в архіві з завантаженим програмним забезпеченням «Програмний реєстратор розрахункових операцій».

Оновлення «ПРРО Каса» здійснюється у випадку отримання повідомлення про наявність нової версії, яке надається користувачу «ПРРО Каса» при вході.

Для оновлення необхідно: 

     1. Натиснути на посилання «Завантажити нову версію і документацію» та при цьому буде відкрито сторінку з дистрибутивами для завантаження або здійснити завантаження архіву з програмним забезпеченням «ПРРО Каса» із вебпорталу ДПС (банер «Програмні РРО»), який завжди містить актуальну версію програмного забезпечення.

     2. Для оновлення ПЗ «ПРРО Каса» для ОС Windows необхідно завантажити архів Windows.zip або безпосередньо сам файл інсталяції - setup.exe

     2.1. Запустити його та встановити нову версію.
     3. Для оновлення ПЗ «ПРРО Каса» для ОС Android необхідно завантажити архів Android.zip або безпосередньо сам файл інсталяції – PRRO.Pos.apk

     3.1. Запустити файл на пристрої та встановити нову версію.
     Після встановлення оновленої версії програмного забезпечення слід перевірити збереження даних та за необхідності відновити резервну копію.

 

Більше про ПРРО – за посиланням  http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь