A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Підприємства Рівненщини сплатили до бюджетів понад 1,1 мільярда гривень податку на прибуток

Дата: 17.01.2024 20:35
Кількість переглядів: 26

Фото без опису

У 2023 році  суб’єкти господарювання Рівненщини перерахували до бюджетів усіх рівнів 1 млрд 118 млн грн податку на прибуток. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, ця сума перевищила надходження  2022 року на 467  млн гривень.

Із сплаченої підприємствами суми податку на прибуток  1 млрд 4 млн грн спрямовано до державного бюджету, решту – 114 млн грн - до місцевих скарбниць області.

«Саме завдяки свідомій позиції та патріотизму суб’єктів господарювання Рівненщини,  а також ефективній роботі податкової служби у напрямі надання якісного сервісного обслуговування, досягається позитивний ефект наповнення бюджету країни. Дякуємо всім, хто наближає нашу Перемогу!» – зазначив в. о. начальника ГУ ДПС в області Андрій Троцко.

 

 

Про наявність/відсутність податкового боргу громадяни можуть дізнатись дистанційно, скориставшись Електронним кабінетом

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків,  що фізична особа - громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua  або через вебпортал ДПС.

Вхід до приватної частини Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua або за допомогою мобільного застосунку «ДІЯ».

У приватній частині Електронного кабінету в режимі «Стан розрахунків з бюджетом» користувач має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів/платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначено червоним кольором.

Крім того, користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» у розділі «Мої дані» можуть отримати інформацію про  обʼєкти оподаткування, обовʼязок сплатити суму грошового зобовʼязання (ППР) та  стан розрахунків з бюджетом. Цей застосунок - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем. Його  можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!  

Нагадуємо, що у разі наявності у платника податкового боргу, сума якого не перевищує 3060 гривень, податкова вимога не надсилається. Відповідно такі особи можуть і не знати про наявність заборгованості та її накопичувати за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків. Лише коли сума податкового боргу буде більшою за 3060 гривень, податковий орган вручить податкову вимогу та застосує заходи стягнення податкового боргу, одним з яких є передача майна боржника в податкову заставу. 

Тож, аби не відчувати на собі дієвість заходів стягнення, вжиття яких передбачене законодавством, Головне управління ДПС у Рівненській області  закликає платників податків самостійно стежити за наявністю чи відсутністю боргу та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов'язань. 

 

 

Як роботодавцю розрахувати єдиний соціальний внесок, якщо працівник надав копію довідки про встановлення групи інвалідності не з першого робочого дня місяця

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що   відповідно до ст. 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ)  для платників, зазначених у ст. 4 Закону № 2464, встановлюється у розмірі 22 відс. бази нарахування ЄВ.

Абзацом восьмим п. 5 розд. ІІІ Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449,  визначено, що нарахування роботодавцями – підприємствами, установами і організаціями, фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи з інвалідністю, ЄВ у розмірі 8,41 відс. здійснюється з дати встановлення групи інвалідності, але не раніше одержання завіреної копії довідки до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії (далі – МСЕК), та закінчується датою припинення інвалідності.
Отже, якщо працівник надав копію довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності не з першого робочого дня місяця, то вимога щодо нарахування ЄВ виходячи із розміру мінімальної заробітної плати не застосовується.

Роботодавець нараховує ЄВ на фактично нарахований дохід:
до дати одержання копії довідки МСЕК – у розмірі 22 відсотка; з дати одержання копії довідки МСЕК – у розмірі 8,41 відсотка.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь