A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

В Україні продовжується черговий етап декларування, що триває до 31 березня 2024 року включно.

Дата: 14.02.2024 12:18
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

 

 

НАЗК роз’яснює, що обов’язок подавати щорічну декларацію за 2023 рік виникає, зокрема, в декларантів, які:

  • хоча би 1 день в період з 1 січня до 31 березня 2024 року виконують діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебувають на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (продовжується діяльність)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я продовжую виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування»;

 

  • в 2023 році припинили здійснювати діяльність, яка передбачає обов’язок подання декларації, або перебування на посаді, яка зумовлює здійснення такої діяльності (щорічна декларація (після звільнення)). Для цього у розділі І «Вид декларації та звітний період» декларації слід обрати позначку «я припинив(ла) виконувати функції держави або органу місцевого самоврядування (після звільнення)».

 

Суб’єктам декларування необхідно не зволікати з поданням щорічних декларацій за 2023 рік, а у разі якщо особа звільнилася з посади у минулому році – пам’ятати про обов’язок подати декларацію, яка охоплюватиме весь 2023 рік.

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі- НАЗК) у суб’єктів декларування є можливість скористатись усією необхідною методичною, роз’яснювальною інформацією для заповнення декларацій.

З метою реалізації статті 45 Закону, а також уникнення проблем при поданні декларацій, суб’єктам декларуванням у 2024 році необхідно:

* перевірити адресу персональної електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування НАЗК;

* перевірити термін дії та працездатність кваліфікованого електронного підпису (КЕП) для роботи з Єдиним державним реєстром декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування НАЗК;

* своєчасно, безумовно і з дотриманням вимог статті 46 Закону України «Про запобігання корупції» подати не пізніше 31 березня 2024 року декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік (щорічна, я продовжую виконувати функції держави або місцевого самоврядування); я припинив (ла) виконувати функції держави або місцевого самоврядування (щорічна, після звільнення).

 

НАЗК звертає увагу на можливість отримання фахових консультацій співробітників контакт-центру НАЗК, звернувшись за телефоном +38 (044) 200 06 94.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь