A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Платники податків Рівненщини сплатили понад 388 млн грн ПДВ

Дата: 11.03.2024 15:17
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

В ГУ ДПС у Рівненській області інформують, що надходження податку на додану вартість від платників Рівненщини  до держбюджету за два місяці 2024 року склали 388,7 млн гривень, що на 31,6 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

Зокрема, у лютому  поточного року суб’єкти господарювання області перерахували до бюджету країни 146,5 млн грн ПДВ (+16,8 млн грн до  лютого 2023 року). Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Також рахунки платників податків поповнилися на майже 243 мільйона гривень відшкодованого ПДВ.

Керівник податкової служби області зазначив, що позитивна динаміка в надходженні податку на додану вартість є результатом сумлінної діяльності більшості суб’єктів господарювання, а також ефективної роботи податкової служби, направленої на своєчасну протидію процесам ухилення від оподаткування.

 

 

Порядок внесення розмінної монети в РРО або в ПРРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що суб’єкти господарювання повинні забезпечувати наявність у касі банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі (за винятком тих номіналів монет (банкнот), карбування та випуск в обіг/додатковий випуск в обіг яких припинено Національним банком України з урахуванням бонусних програм лояльності та/або наявності пристроїв для приймання монет. Суб’єкти господарювання в разі прийняття НБУ рішення щодо припинення карбування та випуску в обіг/додаткового випуску в обіг певних номіналів монет зобов’язані здійснювати заокруглення загальної суми покупки в порядку, передбаченому нормативно-правовим актом НБУ з питань, що регулюють обіг монет дрібних номіналів.

Згідно з п. 6 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями, внесення чи видача готівки з місця проведення розрахунків повинні реєструватися через реєстратор розрахункових операцій з використанням операцій «службове внесення» та «службова видача», якщо такі внесення чи видача не пов’язані з проведенням розрахункових операцій, зокрема, операція «службове внесення» використовується для реєстрації суми готівки, яка зберігається на місці проведення розрахунків на момент реєстрації першої розрахункової операції, що проводиться після виконання Z-звіту.

Не проводиться через РРО видача готівки, не пов’язана з проведенням розрахунків, якщо така видача здійснюється після виконання Z-звіту до реєстрації першої розрахункової операції та (або) до виконання операції «службове внесення».

Тобто, розмінна монета, отримана з каси підприємства, або яка зберігається на місці проведення розрахунків РРО та/або ПРРО з попереднього дня, має проводитися через РРО та/або ПРРО за допомогою формування чеку «Службове внесення».

Підтвердженням внесення відповідної суми до РРО та/або ПРРО, як розмінної монети, – є фіскальний звітний чек (Z-звіт), у якому відображається інформація про операцію «службове внесення».

 

 

Кампанія декларування доходів громадян – 2024: декларуємо доходи від репетиторства

 

З 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. До їхнього числа віднесені вчителі та викладачі, які торік надавали репетиторські послуги.

Репетиторські послуги – це, зокрема, підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт тощо.

Доходи від репетиторства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків (п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України). Також із вказаних доходів справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

До слова, декларацію про майновий стан та доходи можна подати в електронному вигляді. Відтак, кожен із декларантів має право отримати у Центрі обслуговування платників за місцем свого проживання безоплатну консультацію щодо порядку заповнення декларації та допомогу в її заповненні.

Задекларувати доходи, отримані 2023 року, необхідно до 1 травня 2024 року.

Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену у річній податковій декларації, репетитори мають сплатити до 1 серпня 2024 року.

Отже, якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року за місцем податкової адреси (реєстрації) чи он-лайн з використанням електронного підпису.

У разі виникнення питань щодо кампанії декларування можна звернутись до Центрів обслуговування (http://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь