Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

Від платників податків Рівненщини до держбюджету надійшло понад 758 млн гривень ПДВ

Дата: 13.05.2024 14:42
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

Платники податків Рівненщини в складний воєнний час продовжують сумлінно сплачувати податки до бюджету та підтримувати державу.

Так, за чотири місяці 2024 року, до державного бюджету надійшло 758,3 млн грн податку на додану вартість, що на 76,6 млн грн перевищує надходження відповідного періоду минулого року. Зокрема, у квітні поточного року суб’єкти господарювання області перерахували до бюджету країни 204,6 млн грн ПДВ (+27,3 млн грн до квітня 2023 року). Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Також рахунки платників податків поповнилися на 597 мільйона гривень відшкодованого ПДВ.

Керівник податкової служби області зазначив, що позитивна динаміка в надходженні податку на додану вартість є результатом сумлінної діяльності більшості суб’єктів господарювання, а також ефективної роботи податкової служби, направленої на своєчасну протидію процесам ухилення від оподаткування.

 

Перелік документів, які повинні надати платники податків для укладання договору про добровільну сплату єдиного внеску

 

ГУ ДПС у Рівненській області інформує, що перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п.п.1 п. 3 розд. V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами і доповненнями (далі – Інструкція № 449).

Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання в паперовому або електронному вигляді: 

заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449; копію трудової книжки (за наявності); виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5); копію документа, що посвідчує особу. 

Особи, зазначені у абзаці другому п. 1 розд. V Інструкції № 449, члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (одночасно на пенсійне, на випадок безробіття, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності), надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

 

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО або ПРРО

 

ГУ ДПС у Рівненській області у черговий раз звертає увагу, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

Окремо звертаємо увагу платників податків щодо необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу, надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Інформуємо, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.

У разі виникнення питань щодо реєстрації РРО чи ПРРО можна звертатись за телефонами «гарячих ліній»: (0362) 692622(0362) 692628.

Також нагадуємо, що в Головному управлінні ДПС у Рівненській області для оперативного зворотного зв’язку з платниками податків працює Комунікаційна податкова платформа. Звернення від представників бізнесу та громадськості приймаються на електронну скриньку платформи:  rv.ikc@tax.gov.ua.

Тож, якщо Ви потребуєте детальних роз’яснень законодавства чи необхідно оперативно вирішити нагальні питання податкової сфери, або маєте пропозиції щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою – звертайтесь на Комунікаційну платформу!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь