Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

Понад 420 млн гривень податку на прибуток сплатили підприємства Рівненщини

Дата: 13.05.2024 14:45
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області  Андрій Троцко, протягом січня – квітня  2024 року платники податків Рівненщини – юридичні особи перерахували до бюджету України 420,9  млн грн податку на прибуток. Це на 16,1 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому із загальної суми надходжень податку на прибуток 375,4 млн грн перераховано до державного бюджету, відповідно 45,5 млн грн надійшло до бюджетів територіальних громад.

«Збільшення надходження податку на прибуток свідчить про активізацію економічних процесів та розвиток  бізнесу на Рівненщині. Завдяки платникам податків держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат», – зазначає Андрій Троцко.

 

Користуйтесь сервісом «Онлайн-навчання» - отримуйте корисну інформацію з податкової тематики

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків, що на вебпорталі ДПС України функціонує  розділ «Онлайн-навчання», який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати податкових платежів.

Для зручності користувачів всі матеріали розподілені за блоками.

В одному з блоків можна ознайомитись з інформацією по окремих видах податків. Платнику достатньо обрати розділ з назвою того податку, яким він цікавиться, а далі підрозділи зорієнтують у напрямі пошуку потрібної інформації. Тут можна переглянути форми декларацій, інструкції з їх заповнення, особливості, на які потрібно звернути увагу платникам, роз’яснення законодавства тощо.

У другому блоці сконцентровано інформацію щодо податкових процедур. Зокрема, платники можуть переглянути матеріали з питань зупинення реєстрації податкової накладної, застосування РРО/ПРРО, сплати податків та єдиного внеску, погашення податкового боргу.

Цікавитеся роботою Е-кабінету, Контакт-центру ДПС, електронними довірчими послугами – тоді пропонуємо перейти до наступного блоку. Він – сервісний, тут згруповані матеріали, які роз’яснюють особливості використання податкових сервісів. Наприклад, наші рекомендації допоможуть отримати інформацію про бізнес-партнера в Електронному кабінеті, подати звітність через Електронний кабінет, отримати облікову карту платника податків та відомості з ДРФО та багато іншого.

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 300 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

Розміщений розділ «Онлайн-навчання» на головній сторінці вебпорталу ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya.

 

Користуйтесь перевагами використання єдиного рахунку для сплати податків

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що єдиний рахунок - це рахунок, відкритий у Державній казначейській службі України на ім’я ДПС, який може використовуватись платниками податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків та зборів, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на податковий орган.

Перехід на єдиний рахунок значно спрощує сплату податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску. Скорочує платникам фінансові витрати і час формування платіжних документів. Розраховуватись з бюджетом та фондами можливо одним платіжним документом на загальну суму.

Обов’язок зі сплати податкових платежів та єдиного внеску вважається виконаним з моменту внесення коштів на єдиний рахунок. 

Для того, щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити наступні три кроки:

1. Через Електронний кабінет подати “Повідомлення про використання єдиного рахунку” за формою J/F 1307001.

2. Отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок”.

3. Надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів (одного або декількох).

Дата зарахування коштів на єдиний рахунок буде датою розрахунків платника з бюджетом та фондами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь