Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

На розвиток територіальних громад місцеві бюджети Рівненщини отримали понад 3,6 мільярда гривень податків та зборів

Дата: 10.06.2024 15:40
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

У січні - травні 2024 року надходження податкових платежів до місцевих бюджетів Рівненщини склали 3 млрд 654 млн гривень. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, ця сума перевищила показники за аналогічний період 2023 року на 725 млн гривень.

Найбільшу частку у загальній сумі (65 відс.) становить податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено  понад 2 млрд 377 млн гривень.  Порівняно з січнем - травнем минулого року сума податку збільшилась на 381 млн гривень.

Також серед лідерів доходів бюджетів громад – єдиний податок (662,7 млн грн), плата за землю (283,7 млн грн), податок на нерухомість (89,9 млн грн) та акцизний податок (68,5 млн грн).

Дякуємо платникам за сумлінну сплату податків!

 

Суб’єкти господарювання мають забезпечити повноту декларування розрахунків (виторгів), проведених через РРО/ПРРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу ПРРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.  

Чинним законодавством передбачено, що  тільки платники єдиного податку першої групи можуть при розрахунках зі споживачами не застосовувати РРО/ПРРО. 

Нагадуємо, що платниками єдиного податку першої групи є фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року. 

Наголошуємо, що під час війни для країни важлива кожна додатково сплачена в бюджет гривня, тож закликаємо платників дотримуватись порядку здійснення розрахункових операцій, використовувати касові апарати (класичні чи програмні РРО), забезпечити повноту декларування розрахунків (виторгів), проведених через РРО/ПРРО.

Звертаємо увагу покупців, що на вебпорталі ДПС у розділі «Е-сервіси» функціонує пошуковий сервіс «Пошук фіскального чека», який розміщений за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check. Цей сервіс дозволяє здійснити пошук чека РРО/ПРРО, перевірити його справжність та сприяє припиненню незаконної діяльності окремих торгівців.     

Також просимо громадян у випадках виявлення фактів невидачі касових чеків інформувати про це податкові органи у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram» для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.

 

Чи можуть платники податків авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис в Електронному кабінеті та яким чином?

Порядок функціонування інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет» (далі – Електронний кабінет) визначається наказом Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету».
         Доступ до приватної частини Електронного кабінету (особистий кабінет), яка є індивідуальною персоніфікованою вебсторінкою користувача, надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

         Для здійснення входу до приватної частини Електронного кабінету за допомогою Дія.Підпис необхідно:

         у вікні «Вхід до особистого кабінету» обрати вкладку «Дія.Підпис»;

         натиснути «Отримати код» та відсканувати згенерований QR-код;

         у мобільному додатку «Дія» здійснити підтвердження особи та підписати «Запит на підпис документа через Дія.Підпис».

         Також, здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету за допомогою Дія.Підпис можна скориставшись вкладкою «Хмарне сховище» у вікні «Вхід до особистого кабінету». З випадаючого списку в полі «Провайдер» обрати «Дія.Підпис», натиснути «Отримати посилання» та відсканувати згенерований QR-код. Після чого, у мобільному додатку «Дія» здійснити підтвердження особи та підписати «Запит на підпис документа через Дія.Підпис».

         Для підписання електронного документа за допомогою Дія.Підпис необхідно:

         обрати збережений електронний документ та натиснути «Підписати»;

         у вікні «Підпис документа» обрати вкладку «Хмарне сховище»;

         з випадаючого списку в полі «Провайдер» обрати «Дія.Підпис»;

         натиснути «Отримати посилання» та відсканувати згенерований QR-код;
         у мобільному додатку «Дія» здійснити підтвердження особи та підписати «Запит на підпис документа через Дія.Підпис».

 

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомтись у ЗІР ДПС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь