Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

На Рівненщині місцеві бюджети отримали 42,3 млн грн податку на нерухоме майно

Дата: 16.06.2022 22:12
Кількість переглядів: 191

Фото без опису

В  Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що у січні – травні 2022 року платники податків Рівненщини сплатили до бюджету 42,3 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Зокрема, у поточному році громадяни сплатили 3,2 млн грн, а юридичні особи – 39,1 млн грн податку на нерухоме майно.

Податківці звертають увагу жителів області, що платники - фізичні особи у 2022 році сплачують податок за житлову та нежитлову нерухомість за 2021 рік. При цьому сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою або квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв. м, і будинком, площею більше 120 кв. метрів. У випадку наявності об’єктів нерухомого майна різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м, тобто податок нараховується лише на «зайві» квадратні метри.

З метою усунення розбіжностей щодо даних, наявних в органах ДПС про власників майна та площ, платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися до Центрів обслуговування платників та провести звірку даних щодо: об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку.

Адреси центрів обслуговування платників за посиланням: https://rv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь