A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Чи обов’язково платити за «комунальні послуги» під час війни

Дата: 30.07.2022 13:09
Кількість переглядів: 266

Останнім часом чимало суперечок серед населення точиться щодо сплати житлово-комунальних послуг. Чи обов'язково платити за комуналку під час військового стану? Хто має право не платити або платити не в повному обсязі? Під час військового стану більшість населення України залишилось без звичних доходів, багатьом довелось покинути домівку та виїхати в інші регіони України, або й закордон, а дехто взагалі залишився без оселі. На жаль, такі реалії сьогодення ніхто не міг передбачити, але і в таких реаліях діють закони та існують зобов’язання.

Незважаючи на війну, сфера ЖКГ функціонує, послуги споживачам надаються, а отже, за них необхідно сплачувати. Важливо зрозуміти, що житлово-комунальна послуга - це такий самий товар, як хліб або сіль. Наприклад, щоб у крані текла вода, необхідно закуповувати електроенергію, очищувати воду, платити зарплату штату робітників, постійно купляти паливно-мастильні матеріали. І якщо підприємство буде надавати послугу і не отримувати за неї кошти, то воно з часом закриється. Це спричинить економічний колапс державного масштабу. Тому оплати за послуги ЖКГ ніхто не відміняв, вони необхідні, аби підприємства мали змогу працювати.

Під час воєнного стану не відключають і не штрафують населення за борги. Адже зрозуміло, що чимало українців нині опинилися без роботи, тому і не можуть сплатити за отримані послуги. Однак слід також розуміти, що оплачена комуналка – це внесок у надійний тил та допомога економіці України під час війни, податки для ЗСУ та підтримка співвітчизників, які через російське вторгнення залишилися без доходів.

Варто зауважити, що прострочена понад три місяці заборгованість за комунальні послуги на суму більш ніж 680 гривень може стати причиною втрати субсидії. Наявність протермінованих сум вже почали аналізувати органи соціального захисту населення.

Аби не залишитися без державної допомоги, необхідно якнайшвидше розрахуватися з боргами. Якщо скрутне матеріальне становище не дозволяє зробити цього, тоді слід укласти договір реструктуризації боргів з нашою компанією. Умови такої угоди передбачають погашення несплат частинами упродовж декількох місяців, а не однією сумою, і гарантують збереження субсидії.

Оплату послуг за комунальні послуги можна здійснити за допомогою онлайн сервісів (через особисті кабінети, мобільні застосунки, платіжні системи: "Ощад24", "Приват24", МоноБанк та інші"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь