Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Закон України № 3219: проведення перевірок за планом-графіком

Дата: 06.09.2023 08:36
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

ГУ ДПС у Рівненській області повідомляє, що з 01.08.2023 набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219). 

Законом № 3219 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) доповнено, зокрема п.п. 69.35, відповідно до якого встановлено, що тимчасово, на період з 1 серпня 2023 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, до плану-графіка проведення документальних планових перевірок можуть бути включені виключно: 

1) платники податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції; 

2) платники податків, які здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес); 

3) платники податків, які надають фінансові, платіжні послуги. 

При цьому формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок та внесення змін до нього здійснюються без урахування вимог, передбачених п. 77.2 ст.77 ПКУ. 

Внесення змін до плану-графіка може здійснюватися щомісячно з урахуванням форс-мажорних обставин, обставин непереборної сили, наявності/відсутності безпечних умов для проведення перевірок, які визначені п.п. 69.21 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, та з урахуванням вимог, встановлених цим підпунктом. 

Оновлений план-графік оприлюднюється на веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, не пізніше останнього числа місяця, в якому було затверджено такий оновлений план-графік. 

Документальні планові перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері виробництва та/або реалізації підакцизної продукції, організації та проведення азартних ігор в Україні (гральний бізнес), та платників податків, які надають фінансові, платіжні послуги, можуть розпочинатися не раніше ніж через 30 календарних днів, наступних за датою оприлюднення оновленого плану-графіка, за умови надіслання (вручення) таким платникам (їх представникам) не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення перевірки у порядку, визначеному ст. 42 ПКУ, копії наказу про проведення документальної планової перевірки та письмового повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки. 

 

На Рівненщині надходження від туристичного збору становлять 1 млн 343 тис гривень

Впродовж семи місяців 2023 року до місцевого бюджету Рівненської області сплачено 1 млн 343 тис грн туристичного збору. Порівняно з минулорічним періодом надходження збільшилися на 71%. Про це повідомив Андрій Троцко, начальник Головного управління ДПС у Рівненській області.

Більшу частину збору сплатили фізичні особи-підприємці – 744 тис грн, що більше ніж торік на 376 тис гривень. Відповідно юридичні особи спрямували до місцевих скарбниць майже 600 тис грн, що порівняно з  минулорічними надходженнями більше на 180 тис гривень.

Податківці нагадують, що туристичний збір справляється за рішенням територіальної громади про встановлення туристичного збору і де встановлені податкові агенти. Ставка туристичного збору встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі) у розмірі до 0,5 % – для внутрішнього туризму та до 5 % – для в’їзного туризму від розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь