A A A K K K
для людей із порушенням зору
Степанська ТГ
Рівненська область, Сарненський район

Бюджети громад Рівненської області отримали майже 9,3 мільярда гривень податкових надходжень

Дата: 10.12.2023 11:25
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

У січні – листопаді поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини надійшло 9 млрд 257 млн  грн податків і зборів. Як зазначив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко, такі надходження перевищили минулорічні за відповідний період  на 1,4 млрд гривень.

Більшу частину надходжень забезпечила сплата податку на доходи фізичних осіб – 75 відсотків. Також серед лідерів доходів бюджетів громад – єдиний податок, плата за землю, податок на нерухомість та акцизний податок.

Нагадаємо, з рішеннями місцевих рад у розрізі територій можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/rishennya-mistsevih-rad-/.

 

Порядок реєстрації РРО в контролюючому органі

 

Фахівці ГУ ДПС у Рівненській області нагадують, що Порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій затверджений Наказом Міністерства фінансів України № 547 від 14.06.2016 року із змінами і доповненнями. 

Спочатку перед реєстрацією РРО необхідно подати повідомлення про об’єкти оподаткування, об’єкти через які провадиться діяльність за формою 20-ОПП.

Для реєстрації РРО суб'єкт господарювання або представник суб'єкта господарювання подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій за формою N1-РРО. Заяву також можна подати в електронній формі, через  Електронний кабінет платника.

Не пізніше двох робочих днів з дня надходження реєстраційної заяви контролюючий орган приймає рішення про можливість реєстрації РРО, формує та резервує фіскальний номер РРО в інформаційно-телекомунікаційній системі ДПС та надсилає до центру сервісного обслуговування (ЦСО) інформацію у вигляді довідки про резервування фіскального номера реєстратора розрахункових операцій за формою N 2-РРО засобами телекомунікацій в електронній формі. 

Довідка про резервування фіскального номера дійсна протягом трьох робочих днів з дати її надсилання до ЦСО.

Протягом трьох робочих днів з дати надсилання до ЦСО довідки про резервування фіскального номера суб'єкт господарювання повинен забезпечити переведення РРО у фіскальний режим роботи (внесення фіскального номера до фіскальної пам'яті РРО, персоналізація та опломбування РРО в ЦСО).

Завершення процедури реєстрації РРО здійснюється на підставі довідки про опломбування РРО та акта введення в експлуатацію РРО, примірники яких у день введення в експлуатацію ЦСО надсилає до контролюючого органу, де проводиться реєстрація РРО. 

Після отримання належним чином оформлених документів посадова особа контролюючого органу не пізніше наступного робочого дня проводить реєстрацію РРО та надає (надсилає) суб'єкту господарювання реєстраційне посвідчення РРО за формою N 3-РРО, що засвідчує реєстрацію РРО в контролюючому органі.

 

Отримуйте податкові послуги в мобільному застосунку «Моя податкова»!

 

ГУ ДПС у Рівненській області звертає увагу, що користувачі мобільного застосунку «Моя податкова» мають можливість просто та швидко:

- подати Облікову картку фізичної особи – платника податків. Форма № 1ДР (Розділ «Послуги»);

- подати Заяву про внесення змін до ДРФО. Форма № 5ДР (Розділ «Послуги»);

- подати Заяву про включення до Реєстру волонтерів (Розділ «Послуги»);

- сплатити грошові зобов’язання з використанням однієї з платіжних систем (вкладка «Переглянути інформацію про стан розрахунків» Розділу «Послуги», вкладка «Мої ППР» розділу «Мої дані»);

- отримати інформацію з Реєстру неприбуткових установ та організацій (Розділ «Реєстри»).

Функціонал мобільного застосунку доповнюватиметься новими можливостями відповідно до потреб платників податків.

Застосунок можна завантажити на мобільний телефон на платформі  Android  (https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua), та на платформі iOS (https://apps.apple.com/ua/app/%D0%BC%D0%BE%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0/id6450752527?l=uk)

У разі виникнення запитань щодо роботи застосунку та наявності пропозицій щодо вдосконалення сервісів просимо їх надсилати за адресою infotax@tax.gov.ua або звертатися за телефоном 0 800 501 007.

Цінуйте свій час та приєднуйтесь!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь