Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

Рівненщина: з початку року громади залучили 4,4 мільярда гривень податків

Дата: 05.07.2024 09:41
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

За 6 місяців 2024 року платники податків Рівненської області перерахували до місцевих бюджетів 4 млрд 397 млн гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Це на 788 млн грн більше (на 22 відсотки) порівняно з надходженнями січня-червня минулого року. Про це повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Левову частку від загальної суми надходжень у бюджетах громад складає податок на доходи фізичних осіб. З початку року до місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 974 млн грн цього податку (+ 18 відсотків до січня-червня 2023 року).

Зауважимо, що лише за умови   дотримання роботодавцями гарантій в оплаті праці найманих працівників та легалізації трудових відносин бюджети громад отримуватимуть належні суми податку на доходи фізичних осіб. Тож, закликаємо суб’єктів господарювання та громадян дотримуватись норм чинного законодавства та працювати лише у правовому полі.

 

Надаєте послуги таксі? – Проводьте розрахунки через РРО або ПРРО

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

При цьому наголошуємо на необхідності дотримання суб’єктами господарювання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, що суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу та надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Звертаємо увагу, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою.

Нагадуємо, що з 01.10.2023 року відновлено застосування штрафних санкцій за порушення у сфері застосування РРО/ПРРО.

Тож, задля попередження  настання негативних наслідків у майбутньому, наголошуємо на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства України.

--

З повагою,

відділ інформаційної взаємодії

ГУ ДПС у Рівненській області

(0362) 69-25-52

http://rv.tax.gov.ua/

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінках Фейсбук.

ДПС України: https://www.facebook.com/TaxUkraine

ГУ ДПС у Рівненській області: https://www.facebook.com/tax.rivne


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь