Степанська ТГ

Рівненська область, Сарненський район

Платниками податків Рівненщини сплачено 5,2 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

Дата: 08.07.2024 11:56
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

За 6 місяців 2024 року платники податків Рівненщини спрямували до загального фонду держбюджету 5 млрд 193 млн грн податку з доходів фізичних осіб. За словами в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, порівняно з показниками відповідного періоду минулого року надходження ПДФО зросли на 66 млн гривень.      

Із вказаної суми до місцевого бюджету надійшло 2 млрд 974 млн гривень, тож податок на доходи фізичних осіб залишається вагомим інструментом формування дохідної частини бюджетів громад області.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!      

 

Податковий календар на 09 липня 2024 року

 

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує платникам податків про терміни подання звітності. Так, 09 липня 2024 року останній день подання:

 

● звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту за червень 2024 року (п. 3 розд. I Порядку заповнення форми звіту № 1-РС, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 10.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» (далі – Наказ № 49));

● звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв за червень 2024 року (п. 3 розд. I Порядку заповнення форми звіту № 2-РС, затвердженого Наказом № 49);

● звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів за червень 2024 року (п. 3 розд. I Порядку заповнення форми звіту № 3 - РС, затвердженого Наказом № 49);

● звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі за червень 2024 року (п. 6 розд. I Порядку заповнення форми звіту № 1-ОА, затвердженого Наказом № 49);

● звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі за червень 2024 року (п. 8 розд. I Порядку заповнення форми звіту № 1-ОТ, затвердженого Наказом № 49)

 

Звертаємо увагу, що ознайомитись з актуальним податковим календарем завжди можна на вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua/).

 

Про оформлення трудових відносин

 

Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність оформлення трудових відносин із найманими працівниками.

Нагадуємо, що трудовий договір – це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну плату, термін дії, порядок зміни і розірвання.

Трудовий договір може бути укладений у письмовій формі і підписаний обома сторонами або оформлений шляхом видання наказу про прийняття працівника на роботу. Трудовий договір може бути строковим або безстроковим, з повним або неповним робочим часом, основним або за сумісництвом залежно від характеру роботи і бажання сторін.

З моменту підписання трудового договору найманий працівник – це працівник, який має трудові права й соціальні гарантії, а саме:

- гідні та безпечні умови праці;

- нормований робочий час;

- оплачувані та неоплачувані відпустки;

- регулярна виплата зарплати не нижче мінімальної;

- можливість навчатися та підвищувати кваліфікацію;

- захист від незаконного звільнення;

- страхові виплати в разі непрацездатності;

- пільги для неповнолітніх;

- додаткові соціальні гарантії для жінок та працівників з дітьми;

- захист прав, тощо.

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки:

- укладення трудового договору;

- оформлення наказу про прийняття на роботу;

- повідомлення Державної податкової служби.

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язкув електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі. 

У разі подання повідомлення засобами електронного зв’язку із використанням електронного цифрового підпису працівник може бути допущений до роботи одразу після відправлення такого повідомлення.

Своєчасне оформлення трудових відносин – це запорука фінансової стабільності бізнесу. До того ж, фінансові ризики і наслідки використання незадекларованої праці значно перевищують витрати, які виникають у разі оформлення трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь